12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 17:21

VIDEO/ Invazie de urși pe străzile din Băile Tușnad. Unul a “spart” un magazin

spot_img

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să intervină, în noaptea de miercuri spre joi, pentru îndepărtarea unor urşi. O primă intervenție a avut loc la Băile Tușnad, unde un urs a intrat într-o pensiune, iar o altă intervenție a avut loc la un magazin din localitate.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, primul apel a fost primit la 112 miercuri seara, când o femeie a anunțat prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni de pe strada Bradului, din oraşul Băile Tuşnad.

“La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care însă nu a mai găsit ursul acolo. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană”, a transmis Jandarmeria Harghita.

Al doilea apel a venit puțin după miezul nopții. Un localnic a anunțat că un urs a intrat și a distrus un magazin.

Un echipaj a ajuns în scurt timp pe strada Oltului şi a îndepărtat, din locul unde iniţial fusese semnalat doar un urs, şi o ursoaică cu trei pui. Continuându-şi patrularea, echipajul de Jandarmerie a mai observat urşi pe străzile din localitate şi aceştia fiind îndepărtaţi spre zona împădurită.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.