12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 0:38

Condiție impusă studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai. Cei care rămân vara în cămine trebuie să se vaccineze

spot_img

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai, care doresc să folosească peste vară, căminele, în regim hotelier, trebuie să se vaccineze anti-COVID-19, în timp ce studenţii care au activităţi didactice obligatorii nu sunt condiţionaţi de vaccin.

„Studenţii UBB care desfăşoară activităţi didactice obligatorii sunt cazaţi, în regimul constrângerilor impuse de pandemie, fără a fi condiţionaţi de vaccinare. Studenţii care nu au activităţi didactice obligatorii, dar doresc să rămână în oraş şi să utilizeze căminele UBB în regim hotelier, cu scop personal, au obligaţia de vaccinare. Această decizie, luată în spiritul autonomiei universitare, prin analogie cu reglementări similare din alte domenii, este necesară pentru a nu crea premisele unor focare COVID-19 în căminele studenţeşti peste vară, care ar afecta atât oraşul, cât şi începerea anului universitar 2021-2022 (inclusiv cazarea studenţilor)”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de UBB.

Modalităţile de cazare şi de începere a anului universitar 2021-2022 vor fi stabilitate la sfârşitul lunii iulie, în funcţie de condiţiile pandemiei şi de reglementările naţionale existente.

„UBB se pregăteşte să înceapă anul universitar 2021-2022 în logica clasică. Dar acest lucru depinde atât de condiţiile pandemiei şi de reglementările naţionale, cât şi de măsurile interne”, a precizat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

El a mai spus că la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie va fi analizat dacă vaccinarea poate să fie înlocuită (nu doar ca măsură excepţională) cu prezentarea periodică a unui test şi/sau cu dovada trecerii prin boală.