-3.3 C
București
miercuri, 8 februarie 2023 - 10:09
No menu items!

VIDEO/FOTO Prăpăd în țară, în urma ploilor torențiale. Case inundate, drumuri acoperite de ape, un bărbat luat de viitură

spot_img

Ploile torențiale căzute în ultimele ore au produs pagube. În Neamț și Galați apele au inundat străzi, gospodării, iar un bărbat a murit după ce a fost luat de viitură.

ISU Neamț a intervenit pe strada Petru Movilă din Piatra-Neamț unde 3 curți au fost inundate. O altă locuință a fost inundată în localitatea Tazlău, în urma colmatării unui pârâu.

Un autoturism de serviciu cu o motopompă din cadrul ISU Neamț s-a deplasat în localitatea Vaduri, din comuna Alexandru cel Bun, pentru evacuarea apei din 4 curți.

O altă intervenție a avut loc în localitatea Almaș, comuna Gârcina, unde un bărbat, de 78 de ani, a fost surprins de viitură.

„La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție cu o barcă și o autospecială pentru stingere. Persoana a fost scoasa din pârâu și se aplică manevre de resuscitare.La locul solicitării s-a deplasat și o autospecială cu medic de la Serviciul de Ambulanță”, transmit pompierii. În ciuda eforturilor, bărbatul de 78 de ani a murit.

Un sat din Vrancea a rămas izolat

O viitură pe râul Zăbala s-a produs, vineri, în Vrancea, astfel că drumurile de acces spre satul Brădăceşti, comuna Nereju, au fost distruse. Ulterior, Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat că a fost amenajată o punte de lemn, peste podul de beton aflat în construcţie, pentru circulaţia pietonilor. Și asta după ce mai mulţi oameni veniţi de la muncă nu au avut cum să ajungă acasă.

SURSA VIDEO: Pro Lider FM