25.6 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 18:13
No menu items!

UPDATE. VIDEO/FOTO. Incendiu violent la Judecătoria Cornetu, unde se află arhiva cu dosare. „Era flacără mare și ardea peste tot”

spot_img

UPDATE: Accesul publicului în sediul Judecătoriei Cornetu din judeţul Ilfov a fost restricţionat, luni, în urma incendiului care a cuprins imobilul în care funcţionează instanţa. Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, au fost ”luate măsuri pentru relocarea şedinţelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov”.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) transmite, luni, că incendiul izbucnit în noaptea de duminică spre luni la mansarda Judecătoriei Cornetu a afectat mai multe spaţii, motiv pentru care accesul publicului este restricţionat.

”Incendiul a început în timp ce instanţa era închisă şi nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, în sensul în care este afectată folosinţa sediului Judecătoriei Cornetu, inclusiv sălile de judecată. (…) La acest moment accesul în sediul Judecătoriei Cornetu nu este permis, fiind luate măsuri pentru relocarea şedinţelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov”, informează CSM.

Focul a izbucnit într-o zonă de la etaj, unde se aflau arhiva cu dosare soluţionate şi birouri de grefieri.

Reprezentanţii autorităţilor cu responsabilităţi în stingerea incendiilor au acţionat şi încă acţionează pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, fiind desfăşurate cercetări cu privire la cauzele care au determinat producerea incidentului, precizează reprezentanţii Consiliului.

Știre inițială:

Clădirea în care îşi desfășoară activitatea Judecătoria Cornetu din judeţul Ilfov a luat foc. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de peste 1.500 de metri pătraţi.

Un puternic incendiu a izbucnit luni dimineaţă la o clădire administrativă în care îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu.

Flăcările au izbucnit la mansardă și s-au întins pe 1.500 de metri pătrați, într-un imobil plin cu hârtii: dosarele proceselor judecate acolo.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu, situată pe Şoseaua Alexandriei, localitatea Cornetu, judeţul Ilfov.. Incendiul se manifestă la nivelul mansardei pe o suprafaţă de aproximativ 1500 mp”, au anunţat reprezentanţii ISU.

La intervenţie au participat 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, 1 autospecială de descarcerare şi 2 ambulanţe SMURD.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Flăcările care au izbucnit în sediul Judecătoriei Cornetu au fost zărite de oamenii care locuiesc în apropiere. În puterea nopții, au ieșit din case și, speriați, au sunat la 112 și au cerut ajutor.

„Eram acasă și am văzut că arde, pe geam am văzut și am sunat, cred că am fost primul care a sunat. Era flacără mare și ardea peste tot”, a spus unul dintre locuitorii din zonă, potrivit stirileprotv.ro.

 

În jurul orei 11:54, incendiul a fost lichidat.

IPJ Ilfov a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

                                                                                                       Adina Bucur Silav