18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:19
No menu items!

VIDEO/FOTO Imagini șocante în restaurantele de pe litoral și Delta Dunării. Alimente mucegăite, unele expirate de 7 ani

spot_img

Produse expirate de 7 ani, bucătării unde nu se respectă normele sanitare și multă mizerie. Asta au găsit inspectorii Protecției Consumatorului în urma controalelor făcute în restaurante din Delta Dunării și de pe litoralul românesc.

Conform ANPC, inspectorii Protecției Consumatorilor au creat Comandamente speciale pentru litoral și Delta Dunării și au verificat în ultima săptămână mai mulți agenți economici.

În Delta Dunării au fost verificați 65 de operatori economici și au fost date 71 de amenzi și 27 de avertismente. Numai aici, valoarea amenzilor a fost de 500.000 de lei și au fost oprite definitiv de la comercializare peste 41 de tone de alimente. De asemenea, inspectorii au avut două propuneri de închidere până la șase luni.

Până și inspectorii au rămas șocați de ceea ce au putut să găsească în bucătăriile localurilor. Au fost descoperite alimente mucegăite, unele expirate chiar din 2014, așa cum s-a întâmplat în cazul unui local din Delta Dunării.

Un restaurant din Năvodari cu specific pescăresc a fost amendat cu 18.000 de lei  și s-a făcut o propunere de închidere între 6 și 12 luni, după ce în urmă cu două săptămâni a avut oprire temporară și au fost găsite aceleași deficiențe.

Controalele vin după ce în ultima perioadă au fost raportate tot mai numeroase cazurile de toxiinfecție alimentară pe stațiunile din litoral și din Delta Dunării.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA FOTO: Infosudest