5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:02

Prefectul nu a aprobat prelungirea stării de alertă în Sectorul 1

spot_img

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, luni, că nu va fi prelungită starea de alertă în Sectorul 1 pentru o perioadă de 15 zile, începând din 23 august, aşa cum a fost solicitat de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1.

„Eu sper să nu riscăm să ajungem la situaţia de acum o lună în Sectorul 1. Societatea de salubrizare a dat asigurări că are capacitatea necesară să continue. Evident că situaţia va fi sub monitorizare, având în vedere că este oarecum fragil, toată această perioadă. Instituţiile de care am vorbit vor monitoriza încontinuu situaţia din Sectorul 1 şi nu vom ezita să luăm măsuri în momentul în care lucrurile se vor înrăutăţi. Nu se impune prelungirea măsurii stării de alertă”, a precizat prefectul Capitalei, care a adăugat că decizia a fost luată pe baza informaţiilor primite de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, în contextul în care situaţia salubrităţii în sector este una bună.

Întrebat cum a primit primarul Clotilde Armand vestea că nu va fi prelungită starea de alertă în Sectorul 1 şi dacă a fost chemată la discuţiile de luni de la Prefectura Capitalei, Alin Stoica a răspuns: „Evident că Primăria Sectorului 1 a fost chemată aici. A venit domnul viceprimar care a discutat cu Romprest. Am ţinut legătură şi cu doamna Clotilde Armand. E vorba de plata serviciilor curente şi le plătesc sau le vor plăti”.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a aprobat, duminică, prelungirea stării de alertă în sector, care fusese instituită în luna iulie, din cauza situaţiei sanitare generate de neridicarea deşeurilor. Astfel, i-a fost solicitat prefectului Capitalei să îşi dea acordul pentru prelungirea cu 15 zile a măsurii.

                                                                                                            Adina Silav