13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:32
No menu items!

VIDEO/FOTO Contrabandă la alt nivel. După depistarea avionului ucrainean, țigările, aduse cu drona în România

spot_img

Polițiștii de frontieră din județul Satu Mare au descoperit, în noaptea de miercuri spre joi, o dronă cu care erau transportate colete cu țigări de contrabandă din Ucraina în România.

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Halmeu, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat. Aceștia au observat, pe direcţia localităţii Halmeu, o dronă, care transporta un colet. În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-o livadă de pomi fructiferi aflată la aproximativ 1.500 de metri de graniţa cu statul vecin, un colet învelit în folie neagră, care conţinea ţigări.

Totodată, în livadă, în imediata apropiere a coletului, se afla un român, în vârstă de 32 de ani. El i-a dus pe poliţiştii de frontieră la o anexă de la capătul livezii, spre curtea imobilului în care locuieşte, unde au fost găsite alte patru colete învelite în folie neagră şi alte câteva cartuşe cu ţigări de provenienţă ucraineană. În total, erau  2.990 de pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 34.983 de lei.

Potrivit Poliției de Frontieră, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

Persoana şi coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 34.983 lei.

Totodată, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației  confiscat, în urma unor acțiuni specifice, peste 10.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 86.000 de lei.

Și toate astea la doar câteva zile de când autoritățile române au luat în vizor contrabandiștii de țigări din Ucraina, după ce un avion ucrainean, nedetectabil de radar, a violat spaţiul aerian al României. A fost zărit de politistii de frontiera de la Vicov, care au informat Fortele Aeriene. Avionul, în care se aflau patru persoane, a fost adus însă la sol în Ucraina, unde autoritățile au apelat la un MIG 29.

Există suspiciunea că avionul ar fi introdus în România ţigări de contrabandă.

                                                                                                                Adina Silav