16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:02
No menu items!

VIDEO/FOTO 18 migranți, afgani și nepalezi, descoperiți la frontiera României, ascunși în TIR-uri

spot_img

Poliţiştii de frontieră de la punctele de trecere Vărșand, Nădlac II și Borș au depistat, în ultimele 24 de ore, optsprezece cetăţeni din Afganistan și Nepal, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri.

Poliția de Frontieră a anunțat, marți, că la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judetul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Bulgaria-Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 17 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Acțiuni asemănătoare au avut loc, ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetățean bielorus, respectiv un bulgar. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau rafturi metalice și produse din aluminiu pentru societăți din Germania și Polonia.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au găsit, ascunse printre mărfurile transportate, unsprezece  persoane. Acestea erau cetățeni din Afganistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 15 și 31 de ani, solicitanți de azil în România.

Tot luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judetul Bihor, s-a prezentat la ieşirea din ţară, un cetăţean bulgar care conducea un autocamion încărcat cu piese metalice, pe ruta Bulgaria-Polonia. În compartimentul pentru marfă, erau ascunși patru tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 11 și 22 de ani.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

                                                                                                                  Adina Silav