16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:01
No menu items!

VIDEO Fost ministru afgan, ajuns curier de mâncare pe bicicletă în Germania. A fugit pentru o viață mai bună

spot_img

Fost ministru al Comunicațiilor în Afganistan, expert în IT si-a schimbat viața complet de când și-a părăsit țara pentru o viața mai bună și mai sigură. Sayed Sadaat, fost membru al guvernului de la Kabul este de un an de zile livrator de mâncare pe bicicletă în oraşul Leipzig, Germnaia, relatează presa internațională.

În ciuda criticilor venite din partea familiei pentru locul de muncă ales, Sayed Sadaa spune că nu are niciun regret. ” ”Nu am de ce să mă simt vinovat”, spune Sadaat, stând lângă bicicletă îmbrăcat în uniforma sa portocalie.

”Sper că şi alţi politicieni vor urma aceeaşi cale, să lucreze cu publicul, în loc să stea mereu ascunşi”, spune fostul ministru.

Specializat în IT şi telecomunicaţii, el a încercat să-şi găsească în Germania un loc de muncă în aceste domenii, dar nu a reuşit, întrucât nu ştie limba germană. A început să o înveţe și în fiecare zi urmează un program de patru ore cursuri de germană şi apoi lucrează seara şase ore curier pe bicicletă.

Povestea sa a căpătat cu atât mai mult interes în condiţiile evoluţiilor din Afganistan unde talibanii au preluat controlul și zeci de mii de afgani speră să se poată urca într-unul din zborurile de evacuare sau să părăsească Afganistanul pe alte căi.

Cora Dumitrescu