20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 21:48
No menu items!

VIDEO. Droguri în formă de ursuleți, vândute în Capitală

spot_img

Polițiștii bucureșteni au făcut, în ultimele zile, sute de acțiuni pentru depistarea celor certați cu legea și pentru prinderea celor care vând pe străzi droguri. Au fost descoperite la traficanți diferite subtanțe interzise, inclusiv droguri în formă de ursuleți.

Este vorba de mai multe comprimate ce au forma unor ursuleți. Au fost găsite trei pungi cu astfel de comprimate în buzunarele unui individ din București. Polițiștii din Capitală au organizat un flagrant.

În baza planului „Blocada”, în perioada 1 ianuarie – 24 aprilie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Polițiștii Capitalei au acționat în Sectoarele 1 – 6, iar în urma activităților desfășurate, au fost depistate aproximativ 1.300 de persoane, având asupra lor substanțe interzise de lege.

De asemenea, în perioada de referință, au fost constatate peste 1.200 de infracțiuni, conform Legii 143/2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Polițiștii Capitalei au dat câteva exemple

– La data de 13 martie 2024, în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Secției 21 Poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat, pe o stradă din Sectorul 6, un bărbat, care a aruncat în proximitate o țigară, ce  conținea o substanță vegetal-uscată, precum și un plic transparent, cu aproximativ 10 grame din aceeași substanță, acestea fiind susceptibile de a avea efect psihoactiv.

– De asemenea, la data de 15 martie 2024, în jurul orei 00:30, polițiști din cadrul Secției 21 Poliție au depistat, pe o stradă din același sector, un bărbat, care avea asupra lui o folie de staniol, ce conținea o substanță susceptibilă de a avea efect psihoactiv.

– În dimineața de 16 martie 2024, în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul subunității menționate au depistat un tânăr, care avea asupra lui un plic transparent, ce conținea o substanță vegetală, existând suspiciunea că ar fi substanță interzisă de lege. Totodată, la vederea polițiștilor, tânărul a aruncat, în proximitate, o țigară confecționată artizanal, ce conținea o substanță vegetal-uscată, de culoare galben-verzuie, cu puternic miros înțepător.

– În cursul zilei de 17 martie 2024, în jurul orei 02.00, pe o stradă din acelașisector, a fost depistat un grup de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, al căror comportament afișat le-a atras atenția. În proximitatea acestora a fost găsit un pachet ce conținea 3 foițe de staniol, în interiorul cărora era o substanță vegetală, galben verzuie, cu puternic miros înțepător, susceptibilă de a avea efect psihoactiv. Tinerii au fost depistați de către polițiști din cadrul Secției 21 Poliție.

– La data de 18 martie 2024, tot de către polițiștii Secției 21 Poliție a fost depistat în trafic, un autoturism, iar asupra unuia dintre ocupanți, un tânăr în vârstă de 19 ani, a fost găsită o folie din staniol, ce conținea o substanță vegetală uscată, de culoare galben-verzuie, cu puternic miros înțepător, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.

Acțiunile au continuat și în cursul zilei de 19 martie 2024

– În seara de 19 martie 2024, în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Secției 12 Politie, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat, pe o stradă din Sectorul 3, un tânăr, în vârstă de 32 de ani, având asupra sa 82 de plicuri transparente, ce conțineau o substanță cristalizată, albă, susceptibilă a fi substanță interzisă de lege.

– La data de 7 aprilie 2024, în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Secției 16 Poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat, la o intersecție din Sectorul 4, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra acestuia a fost găsit un ambalaj confecționat din plastic, în interiorul căruia se afla o pulbere de culoare albă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.

– Ulterior, la data de 9 aprilie 2024, polițiști din cadrul Secției 16 Poliție au depistat un bărbat, care avea asupra lui trei plicuri transparente ce conțineau 22 de pastile, susceptibile de a avea efect psihoactiv.

– În cursul zilei de 23 aprilie 2024, în urma activităților efectuate de către polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public –Serviciul de Poliție Metrou au fost depistați, la intervale diferite de timp, patru bărbați, în timp ce se aflau în incinta unei stații de metrou, din Sectorul 4, având asupra lor substanțe interzise de lege.

Primul bărbat depistat, în vârstă de 36 ani, avea asupra sa 21 de pliculețe autosigilante, ce conțineau un praf alb, susceptibil de a avea efect psihoactiv, iar asupra celui de-al doilea, în vârstă de 20 de ani, a fost găsit un plic autosigilant, ce conține un praf alb.

În urma controlului corporal efectuat asupra celui de-al treilea bărbat, în vârstă de 27 de ani, au fost găsite 38 de pliculețe autosigilante, ce conțineau un praf alb, susceptibil de a avea efect psihoactiv. Cel din urmă tânăr depistat, în vârstă de 22 de ani, avea asupra sa un plic transparent, ce conținea un praf alb, existând suspiciunea că ar fi substanță interzisă de lege.

– La data de 23 aprilie 2024, în jurul orei 03:00, polițiști din cadrul Secţiei 14 Poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat, la o intersecție din Sectorul 4, un bărbat, care avea asupra lui un plic autosigilant transparent, în interiorul căruia se aflau mai multe plicuri ce conțineau un praf alb pulverulent, susceptibil de a avea efect psihoactiv.

– În dimineața de 23 aprilie 2024, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe o stradă din Sectorul 2, au depistat, trei persoane ce aveau asupra lor substanțe interzise la deținere.

– În cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2024, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție au oprit în trafic, pe o stradă din Sectorul 2, un autoturism, iar în urma verificărilor aferente, s-a stabilit că șoferul, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, avea permisul reținut.

Totodată, în urma controlului efectuat asupra autoturismului în cauză, au fost găsite 75 de punguțe din plastic, în care se afla un praf alb, susceptibil de a avea efect psihoactiv.

Cu privire la substanțele găsite asupra persoanelor legitimate și verificate în perioada precizată, acestea au fost ridicate și sigilate de către polițiști.

Toate cazurile au fost preluate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.

                                                                                                             Adina Bucur