20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 21:14
No menu items!

Compania TAROM nu mai poate fi salvată. Mai mult de jumătate dintre angajați vor fi dați afară

spot_img

TAROM va intra în restructurare economică de luna viitoare, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care consideră că această compania nu mai poate fi salvată.

TAROM mai beneficiază, luna aceasta, de asistență financiară din partea Uniunii Europene, dar din luna mai, va va intra într-o fază de restructurare economică.

„Odată cu primirea acestui ajutor de la Comisia Europeană noi trebuie să intrăm într-o etapă de reorganizare şi suntem deschişi la orice fel de propunere care să ducă la aşezarea TAROM pe nişte principii economice solide.

Nu intră în discuţie dorinţa noastră de a salva această companie, dorinţa de a găsi orice fel de soluţii, inclusiv parteneriate care să ducă la acest scenariu fericit. Am căutat acest lucru, inclusiv săptămâna trecută, când am fost cu premierul în zona Golfului. Mâine avem o comisie mixtă la Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii pentru TAROM”, a declarat, miercuri, Sorin Grindeanu.

Întrebat ce implică restructurarea economică pentru TAROM, ministrul Transporturilor a spus că este posibilă reducerea cu 50% a numărului de angajați. Grindeanu a adăugat că o astfel de companie, în alte țări, are mult mai puțin personal, iar 90% este cel navigant, în timp ce la TAROM numărul angajaților este dublu.

M. Nedelcu