24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:09
No menu items!

VIDEO. Reacția bizară a judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu: 70 de secunde în fața jurnaliștilor, fără să scoată vreun cuvânt

spot_img

Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, a fost audiată, miercuri, timp de două ore la Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii, iar când a ieșit a stat mai bine de un minut în fața reporterilor care o bombardau cu întrebări, fără să răspundă la niciuna dintre acestea.

La ieșirea de la CSM, judecătoarea a rămas timp de 70 de secunde în fața jurnaliștilor care îi puneau întrebări, i-a ascultat însă nu a scos niciun cuvânt.

Conform imaginilor difuzate de Antena 3, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu nu a avut nicio reacție.

Ea a refuzat să spună de ce nu a studiat dosarul înainte de a intra în sala de judecată, de ce a mestecat gumă în timpul şedinţei, dar şi de ce a cerut buletinul tânărului care a decedat în accident, neştiind că acesta a murit, sau de ce a întrebat dacă este în sală.

Secţia pentru Judecători a CSM a început să dezbată miercuri, de la ora 11.00, cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Cauza a rămas în pronunţare.

Ancuța Popoviciu a cerut deja să nu mai judece dosarului lui Vlad Pascu, dar solicitarea i-a fost respinsă.

Ministrul Justiției: E greu să explici conduita cuiva

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, cu privire la judecătoarea Ancuța Popoviciu, că CSM „va găsi calea potrivită să ieșim din acest impas”. 

„Vom vedea care este soluția, nu știu deznodământul, însă pot să vă spun că au fost foarte multe controverse în spațiul public iscate de conduita acestui magistrat în acest dosar. Pot să vă spun că a fost multă emoție publică și în mare parte din ea negativă. Eu, ca ministru, nu mă pot pronunța pe o procedură disciplinară, nu pot să vă spun ce se întâmplă sau ce au documentat cei de la Inspecție în dosar, nu pot să vă anticipez decizia pe care CSM o va avea în acest caz, însă pot să vă spun ce-mi doresc. Îmi doresc să nu fie deloc afectată încrederea în justiție din pricina acestui dosar. Cetățeanul trebuie să aibă încredere în justiție”, a spus Alina Gorghiu la Antena 3 CNN.

Cât despre tăcerea inexplicabilă a Ancuței Popoviciu din fața sediului CSM, Gorghiu a spus: „Eu în general înțeleg cuvintele. E greu să explici conduita cuiva, dar sigur CSM va găsi calea potrivită să ieșim din acest impas. Sunt absolut convinsă că va analiza cu atenție tot ceea ce a scris Inspecția Judiciară”.

                                                                                                               Adina Bucur