8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:19
No menu items!

Descinderi în Bucureşti şi în trei judeţe. Sunt căutate persoane care au obținut peste 160 de credite cu documente false

spot_img

Şapte perchezitii au loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în trei judeţe, la persoane suspectate de înşelăciune după ce au obţinut credite de la CAR-uri din ţară folosind acte false, prejudiciul creat fiind de 5,7 milioane de lei.

”În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”, a anunţat Poliția Română.

Opt persoane vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat şi obţinut 163 de credite de la mai multe CAR-uri din ţară, folosind documente care conţineau date nereale privind condiţiile necesare obţinerii împrumuturilor.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.700.000 de lei.

                                                                                                                   Adina Silav