33 C
București
marți, 9 august 2022 - 21:04
No menu items!

VIDEO.Cum sunt antrenați ucrainenii de către grupul Mozart, finanțat de donatori privați din SUA

spot_img

În inima Donbasului, un grup de opt foști militari occidentali cu înaltă experiență ține un curs intensiv de 10 zile pentru 40 de noi recruți ucraineni. Pe măsură ce lupta pentru estul Ucrainei se ascute pierderile sunt pe măsură de ambele părți. Armata ucraineană trebuie să-și refacă forțele cu noi recruți care ajung în prima linie, mulți slab instruiți.

Unul din 10 a fost în armată înainte de război și a avut parte de foarte puțină pregătire, explică Andy Milburn, fondatorul Grupului Mozart, o nouă companie privată de securitate care a fost însărcinată cu antrenarea soldaților ucraineni.

Milburn, colonel în retragere al pușcașilor marini, care a petrecut 31 de ani în armata SUA, a adunat voluntari experți pentru a antrena civili care luptă în forța de apărare civilă a Kievului. Acum cu sediul în Donbas, Grupul Mozart este format din 20 – 30 de voluntari din SUA, Marea Britanie, Irlanda și alte țări occidentale.

Numele Grupului Mozart a fost inventat de membrii săi ca o referință ironică la Grupul Wagner, organizație paramilitară rusă care este descrisă drept armata privată a lui Vladimir Putin.

Grupul Mozart, finanțat de donatori privați din SUA

Finanțat în mare parte de donatori privați din SUA și format din recruți atent verificați, Grupul Mozart oferă, de asemenea, ajutor umanitar, inclusiv mdicamente și alimente, în orașele din prima linie și extrage persoane vulnerabile din zonele cu risc ridicat de luptă.

Soldaților ucraineni li se oferă cursuri intensive de cinci sau 10 zile pentru mânuirea armelor de bază și tactici pe câmpul de luptă, care în mod ideal ar trebui să dureze șase luni.

Trupele ucrainene sunt antrenate aproape de linia frontului, deoarece comandanții nu pot risca ca soldații lor să fie departe de câmpul de luptă prea mult timp în cazul în care rușii încearcă să avanseze. În mod ideal, ar antrena grupuri de 100 până la 120 de soldați odată, dar nu își pot permite să-i ia de pe pozițiile lor, spune Milburn.