18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:52
No menu items!

VIDEO China a fost lovită de taifunul In-Fa

spot_img

După ce ploile torențiale au cazut inundații majore pe teritoriul chinezesc și au produs pagube uriașe, coasta de est Chinei a fost lovită, duminică, de taifunul In-Fa.

Această furtună tropicală, însoţită de rafale de vânt de până la 38 de metri pe secundă (aproximativ 137 de kilometri pe oră), a atins uscatul, duminică, în zona portului de mărfuri Ningbo, unul dintre cele mai mari din lume, alături de portul din Shanghai, au anunţat serviciile meteorologice chineze.

Activitatea celor două porturi a fost suspendată, iar traficul aerian, feroviar şi maritim a fost întrerupt pe o parte a coastei de est.

Numeroşi copaci au fost smulşi din rădăcină, în centrul oraşului Ningbo, de către In-Fa, care nu a cauzat însă pagube considerabile şi a cărei intensitate slăbea după ce a atins uscatul chinez.

Apă de ploaie inunda abundent artere în unele cartiere, iar comerciaţi au pus saci de nisip pentru a o împiedica să intre în localuri.

Toate zborurile au fost amânate pe cele două aeroporturi internaionale de la Shanghai – cea mai mare aglomeraţie urbană din China -, unde nu au avut loc precipitaţii puternice.

Şi legăturile feroviare au fost amânate şi urmau să se reia luni la prânz.

Locuitorii acestui megalopolis au fost îndemnaţi să evite activităţi afară, iar parcul de distracţii Shanghai Disneyland a fost închis.