17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:46
No menu items!

VIDEO Celebrul colier albastru din „Titanic”, găsit în apă după 111 ani

spot_img

Colierul albastru pe care l-au imitat și realizatorii filmului Titanic, pentru a-l purta eroina principală, Rose, a fost găsit în apele Oceanului Atlantic de o echipă de scafandri. Nava s-a scufundat în 1912. Scafandri caută acum urmașii proprietarilor colierului.

Colierul real este făcut din dintele unui rechin Megalodon și împodobit cu bijuterii din aur, nu are acel diamant albastru din film, dar este la fel de mare și de valoros, conform echipei de căutări. Adevăratul accesoriu i-a aparținut unui pasager de la bordul Titanicului, atunci când vaporul s-a scufundat pe fundul Atlanticului în 1912.

 

Artefactele găsite chiar și după atâția ani nu pot fi scoase, însă, de pe epavă, deoarece există un acord între Marea Britanie și SUA care împiedică publicul să scoată artefacte de la locul scufundării. Reprezentantul echipei de scufundări a declarat că va încerca să dea de urma familiei care ar fi proprietara de drept a bijuteriei, cu ajutorul inteligenței artificiale. AI urmează să analizeze imaginile celor 2.200 de pasageri ai Titanicului care s-au îmbarcat pe navă, cu accent pe recunoașterea facială și pe hainele pe care le purtau, în speranța de a-l identifica pe proprietar.