9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:30
No menu items!

VIDEO. Cancelarul Austriei ne ignoră. A inspectat frontiera Bulgariei din elicopter

spot_img

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cel care s-a opus intrării României în Schengen, anunță că vizita pe care o face luni în Bulgaria, unde inspectează frontiera cu Turcia, este „dedicată luptei comune împotriva migrației ilegale”. Austria va sprijini solicitarea de 2 miliarde de euro adresată de Bulgaria Comisiei Europene pentru a consolida securitatea frontierelor, a declarat cancelarul austriac, transmite televiziunea publică bulgară.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și ministrul de Interne, Gerhard Karner, se află luni în Bulgaria, unde au survolat din elicopter, alături de preşedintele Rumen Radev şi de ministrul de Interne, Ivan Deelmergiev, frontiera cu Turcia, unde Bulgaria a instalat în 2015 un gard din sârmă pentru a opri migranții.

Cancelarul austriac susține ridicarea unor garduri solide la frontieră Bulgaria, spunând că această țară este lăsată să apere singură graniţa sa externă a UE de aproximativ 240 de kilometri cu Turcia.

Karl Nehammer a postat pe Twitter câteva fotografii, însoțite de un mesaj în care spune că vizita sa este „dedicată luptei comune împotriva migrației ilegale”.

„Vizita mea de astăzi în Bulgaria este dedicată luptei comune împotriva migrației ilegale. Austria este alături de Bulgaria aici. Trebuie să apăsăm frâna pentru azil în toată Europa. Protecția frontierelor externe trebuie să fie prioritatea principală pentru Comisia UE”, a scris cancelarul Austriei.

Radev şi Nehamer au vizitat punctul de frontieră Elhovo, de la graniţa cu Turcia, pentru a vedea ce măsuri pot fi luate pentru securizarea frontierei externe a UE. Rumen Radev şi Karl Nehamer au vizitat, de asemenea, Direcţia Regională a Poliţiei de Frontieră din Elhovo, unde se află Centrul Regional de Coordonare, parte a Sistemului Integrat de Supraveghere Schengen a frontierei bulgaro-turce.

Cei doi oficiali au discutat despre securizarea frontierei bulgare şi combaterea presiunii migraţiei, precum şi despre punerea în aplicare a legislaţiei europene privind Schengen.

„Mă bucur că delegaţia austriacă a avut ocazia să vadă frontiera şi să se familiarizeze cu modul în care o asigurăm. Migraţia ilegală este o problemă dificilă pentru Europa. Bulgaria, pentru apărarea securităţii sale naţionale şi în calitate de membru responsabil al Uniunii Europene, depune eforturi mari pentru a face faţă acestei probleme”, a declarat preşedintele Radev.

„Am construit cu un buget exclusiv naţional securitatea de-a lungul întregii frontiere. Au fost instalate sisteme de supraveghere video fixe şi mobile de-a lungul frontierei”, a adăugat el.

El a subliniat că presiunea migratorie de-a lungul frontierei a crescut brusc în ultimul an. „În decurs de patru luni am pierdut patru poliţişti şi alte zeci de persoane au fost rănite”, a declarat preşedintele bulgar.

„Apreciem sprijinul Austriei în lupta împotriva migraţiei ilegale. Aş dori să îi mulţumesc cancelarului Nehmer pentru cooperarea fructuoasă pe care am stabilit-o cu guvernul său. Acţiunile comune dau deja roade”, a mai declarat Rumen Radev, citat de „24 Ceasa”.

Înaintea plecării sale în Bulgaria, cancelarul austriac a ținut să transmită că Austria îşi menţine veto-ul faţă de extinderea Spaţiului Schengen „atât timp cât acesta nu funcţionează”.

                                                                                                                   Adina Silav