16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 8:55
No menu items!

VIDEO Atac cu rachetă în Kabul, soldat cu doi morți. Reuters: Lovitură SUA împotriva teroriștilor ISIS-K

spot_img

Un atac cu rachetă a avut loc duminică la Kabul, la trei zile de la un atentat soldat cu moartea a peste 170 de persoane, printre care 13 militari americani. Atacul s-a a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, a transmis postului Al Arabiya. Ar fi fost vizată o casă.

Statele Unite au condus o lovitură militară dumină în Kabul, scrie Reuters, citând surse oficiale.

Lovitura a vizat militanți ISIS-K, a mai precizat o sursă, sub condiția anonimatului.

Deocamdată nu este clar dacă există legătură între racheta care a lovit o casă în apropiere de aeroportul din Kabul și lovitura militară executată de SUA, potrivit BBC.

Surse din Ministerul afgan al Sănătăţii au declarat pentru BBC că a fost vorba de un atac cu rachetă care a vizat o casă. Cel puţin doi oameni au fost uciși, se pare că este vorba despre un adult și un copil, iar alte trei rănite.

Acest atac are loc la trei zile de la atentatul din apropierea aeroportului din Kabul revendicat de ISIS-K, filială locală a reţelei teroriste Statul Islamic.

Atentatul de acum trei zile s-a soldat cu moartea a peste 170 de persoane, printre care 13 militari americani cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani.

Sâmbătă, preşedintele american Joe Biden avertiza că un nou atac terorist ar putea avea loc în 24-36 de ore în capitala afgană. Ameninţarea este „specifică şi credibilă”, a insistat Ambasada SUA la Kabul, menţionând ca zone-ţintă „intrarea din sud (de la aeroport, n. red.), noul Minister de Interne şi intrarea de lângă staţia de benzină Panjshir, la nord-vest de aeroport”.