19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 21:29

Descinderi la traficanții de droguri. Polițiștii au descoperit o cultură de cannabis cu peste 200 de plante

spot_img

Polițiștii au descins duminică la mai multe persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare de traficanți de droguri. Șapte percheziții au avut loc simultan în în judeţele Prahova, Mehedinţi şi Timiş. A fost descoperită o cultură de cannabis cu peste 200 de plante, iar 13 persoane au fost conduse la audieri.

„În cursul lunii august 2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog au demarat cercetări faţă de o grupare infracţională formată din opt persoane, specializată în cultivarea şi traficul de canabis, şi care acţiona pe raza judeţelor Prahova, Mehedinţi şi Timiş.

Pentru documentarea activităţilor ilicite, au fost efectuate verificări şi investigaţii specifice în cooperare cu B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Mehedinţi şi I.J.P. Prahova, stabilindu-se faptul că şase persoane din judeţele Timiş şi Mehedinţi au înfiinţat o cultură de canabis, o parte dintre droguri fiind vândute unui dealer din judeţul Prahova, care la rândul său comercializa substanţele ilicite către diferiţi consumatori şi dealeri de pe raza judeţului”, a transmis DIICOT.

Sursa citată menţionează că înaintea percheziţiilor, în dimineaţa de 29 august, a fost prins în flagrant unul dintre membrii grupării, în judeţul Prahova, în timp ce avea asupra sa aproximativ 250 grame canabis, cantitate destinată comercializării. De asemenea, în urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit o cultură de canabis, fiind ridicate peste 200 plante de diferite dimesiuni, cultivate atât indoor, cât şi outdoor, ghivece, lămpi de iluminat şi alte ustensile pentru cultivarea canabisului. De asemenea, au mai fost ridicate alte cantităţi de canabis destinate comercializării (în total aproximativ un kilogram), precum şi diferite sume de bani.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, vor ajunge, în vederea audierii, 13 persoane”.