13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:14
No menu items!

Vicepreședintele PMP Ioana Constantin, DEMISIE din partid! Care sunt motivele

spot_img

Vicepreşedintele PMP Ioana Constantin a demisionat din funcția de conducere dar și din partid, din cauza ultimelor afirmații privind o eventuală fuziune a PMP cu PNL și o „apropiere de partide extremiste şi pro-ruseşti cum este AUR”.

Ioana Constantin susține, într-o postare pe Facebook, că aceste acțiuni au pus PMP ”într-o situaţie delicată, inacceptabilă atât în raport cu electoratul şi membrii, precum şi în raport cu presa şi cu alte forţe politice”.

„Resping categoric campania aceasta de denigrare şi plină de intoxicări coordonată chiar din interiorul partidului, un mod de a face lucrurile care nu a fost niciodată o caracteristică a PMP. Totuşi, faptele se aud mai tare decât gălăgia mincinoasă. Aşa că aş vrea numai să amintesc că în februarie 2020, am demisionat din funcţia de Secretar de Stat în Guvernul PNL-Orban. Am fost singurul membru PMP care şi-a dat demisia atunci. Restul intoxicărilor din spaţiul public sunt azi despre lipsa de caracter a altora. Eu proba caracterului faţă de partid am dat-o atunci. Nu am cerut niciodată funcţii, ci am renunţat de multe ori la ele şi la diferite beneficii pe care le-aş fi putut avea. Nu m-au impresionat nici maşinile cu şofer şi nici holurile lungi ale instituţiilor. Nu am făcut jocuri politice şi nici nu am avut interese personale. De aceea, vă pot privi în ochi fără să îmi fie ruşine”, a scris Ioana Constantin.

PNL a votat, săptămâna trecută, în ședința Biroului Executiv, să formeze o echipă de negociere care ar urma să poarte discuții privind o eventuală fuziune cu Partidul Mișcarea Populară. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat că nu se pune problema unei fuziuni, ci poate a unei colaborări.

Emanuel Stan