16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 9:25
No menu items!

Florin Cîțu și-a chemat miniștrii la Guvern, pentru ultima dată

spot_img

Premierul interimar Florin Cîțu i-a chemat pe miniștrii cabinetului său pentru o ultimă întâlnire la Palatul Victoria, în biroul său. Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a fost prezent și el la întâlnire.

UPDATE ORA 19.30

La întâlnirea de la Guvern au fost chemați și miniștrii PSD nominalizați pentru cele 9 ministere pe care le vor ocupa social-democrații, printre aceștia numărându-se Marius Budăi (Muncă), Gabriela Firea ((Familie), Adrian Chesnoiu (Agricultură).

ȘTIREA INIȚIALĂ

Florin Cîțu nu va mai face parte din noul Guvern PNL-PSD-UDMR.

Dintre actualii miniștri demiși, Lucian Bode la MAI, Sorin Cîmpeanu la Educație, Virgil Popescu la Energie și Bogdan Aurescu la MAE, își păstrează portofoliile, iar Dan Vîlceanu trece de la ministerul de Finanțe la Fonduri Europene.

Actualul ministru demis al Muncii, Raluca Turcan, care nu se mai regăsește în noul Guvern, i-a atacat dur, luni, pe Florin Cîțu și conducerea PNL, spunând că ” au pregătit o garnitură și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD”.

Și noii miniștri de la PNL sunt prezenți la întâlnirea cu Florin Cîțu la Palatul Victoria – Cătălin Predoiu (Justiție), Florin Roman (Digitalizare), Daniel Cadariu (IMM-uri și Turism).

Conform surselor politice, Cîțu ar urma să ocupe funcția de președinte al Senatului, după ce Anca Dragu de la USR PLUS va fi, probabil revocată. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, chiar luni sdeară, că Anca Dragu ăși va da singură demisia, deoarece formațiunea din care face parte nu mai face parte din coaliția de guvernare. El a subliniat că Florin Cîțu își va depune imediat candidatura pentru funcția de președinte al Senatului, iar Ciolacu își va depune candidatura la șefia Camerei Deputaților.

Marilena Nedelcu