0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 7:23
No menu items!

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre structura Guvernului. Lista miniștrilor PSD

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, cine sunt miniștri social-democrați care vor face parte din noul guvern condus de Nicolae Ciucă. Vicepremierul PSD va fi anunțat marți. “Va fi un vicepremier cu portofoliu (o persoană din rândul celor nominalizate pe lista de miniștri – n.r.)”, a spus Ciolacu. 

Lista miniștrilor PSD: 

Secretariatul General al Guvernului: Marian Neacșu (vicepreședinte ANRE)

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu (economist)

Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu (prim-vicepreședinte PSD)

Ministerul Apărării Naționale: Vasile Dîncu (președinte Consiliul Național PSD)

Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila (deputat)

Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu (deputat)

Ministerul Muncii: Marius Budăi (deputat)

Ministerul Familiei și Egalității de Șanse: Gabriela Firea (prim-vicepreședinte PSD)

Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu (liderul grupului senatorial PSD)

Ministerul Economiei: Marius Humelnicu (senator)

Marcel Ciolacu a dat asigurări că veniturile românilor vor continua să crească în 2022, iar viitorul executiv va aloca 7% din PIB pentru investiții.

“Am lăsat toate orgoliile deoparte. Am dat dovadă de maturitate politică. România trebuie stabilizată. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile vor crește. Anul viitor vom avea 7% din PIB pentru investiții. Acest guvern va lua măsuri pentru a atrage bani europeni. Avem măsuri care vor stabiliza România, pentru a reveni la normalitate și reconstrucție”, a spus Marcel Ciolacu.

“Știu că o să mă întrebați de ce PSD nu a luat primul premierul la rotație, deși eram îndreptățiți în urma alegerilor. PSD a decis că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcțiile. Acum PSD trebuie să guverneze pentru români și nu pentru funcții sau ministere cu bani. PSD este cel mai stabil partid din România. Îmi doresc ca și celelate partide să dea dovadă de aceeași dovadă de caracter”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a precizat că își va depune candidatura pentru președinția Camerei Deputaților, în timp ce Florin Cîțu va face același lucru pentru președinția Senatului. Întrebat cum va fi schimbată din funcție Anca Dragu, Marcel Ciolacu a precizat că se așteaptă ca aceasta să demisioneze în condițiile în care majoritatea care a susținut-o nu mai există. 

Raluca Dan