16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:17
No menu items!

„Aripa Orban” își ia zborul.17 parlamentari își dau demisia din PNL

spot_img

Deputatul PNL Alexandru Kocsis-Cristea a anunţat, luni, că cei 17 liberali care s-au dezafiliat din grupul parlamentar al PNL vor demisiona, marți, din partid.

Cei 17 liberali care au luat decizia de dezafiliere după Ludovic Orban, au și absentat, luni, de la Biroul Permanent Național al partidului în care a fost votată lista miniştrilor din noul Guvern.

Alexandru Kocsis a anunțat pe Facebook decizia celor 17 de a părăsi partidul, fără să dea detalii despre o eventuală formațiune nouă, pe care o va conduce Ludovic Orban.

„Să ştiţi că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toţi cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas şi vor spune NU acestei cârdăşii cu PSD. La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunţarea la orice discuţie cu PSD şi refacerea de urgenţă a coaliţiei de dreapta. După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe şi ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susţinea că soluţia este opoziţia din interiorul PNL”, a scris Alexandru Kocsis-Cristea pe Facebook.

M. Nedelcu