14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:22
No menu items!

Vasile Dîncu: „PSD ia SGG și ministerul Finanțelor, dacă nu dă premierul”

spot_img

Vasile Dîncu a anunţat, la  Profit News, că social-democraţii doresc Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanţelor în cazul în care premierul desemnat va fi de la PNL.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD susține că în cazul în care premierul desemnat va fi de la unul dintre partide, celălalt partid va desemna secretarul general al Guvernului și ministrul de Finanțe. MFP și ministerul Justiției sunt cele două miistere avizatoare din care se alege prima dată, „în orice algoritm de negociere”, a precizat Dîncu.

Liderul PSD a mai spus că ambele partide ar prefera ministerul Finanțelor, și nu pe cel al Justiției, în cazul în care nu va da premierul.
 
“Nu am stabilit ce alegem, dar eu presupun că am lua Finanţele având în vedere că sunt alte ministere la care noi nu avem acces, cel puţin în varianta de acum: Dezvoltarea este la UDMR, am văzut că Mediul este la UDMR, adică sunt ministere economice sau Fondurile Europene nu ştiu la cine ar fi. Este normal ca aceste funcţii economice, funcţiile din ministerele de forţă, legate de membrii în CSAT, se aleg cumva între participanţii la guvernare şi atunci cine are una, nu putea lua cealaltă”, a mai declarat Vasile Dîncu la Profit News.
 
Vasile Dîncu a participat la negocierile de luni, cînd a fost finalizat programul de guvernare. El a mai precizat că cel mai probabil, structura Guvernului nu va mai fi mărită la 20-21 de ministere, ci va rămâne cea actuală, cu 18 portofolii, având în vedere „situația actuală”.
 
M. Nedelcu