3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 8:34
No menu items!

FOTO Regii Spaniei, călătorie cu autobuzul prin Madrid

spot_img

Regii Spaniei, Felipe al VI-lea şi Letizia au urcat, luni dimineaţă, într-un autobuz din Madrid şi au parcurs o parte din traseu alături de alţi călători, cu care au stat de vorbă şi au făcut poze, potrivit Daily Mail. Aceștia au participat la un eveniment pentru a comemora cea de-a 75-a aniversare a companiei de transport public din oraș.

Spre suprinderea călătorilor, regele Felipe şi regina Letizia au urcat într-o staţie din centrul Madridului pentru a merge la un eveniment oficial, însoţiţi şi de alte oficialităţi.

Şeful statului, care obişnuieşte să se deplaseze cu maşina sau cu avionul oficial, a mărturisit că este pentru prima dată când urcă într-un autobuz urban, în timp ce Letizia a rememorat vremurile când era studentă la Madrid şi când se deplasa cu mijloacele de transport în comun.

La capătul traseului, călătorii au coborât, însă regii şi-au continuat drumul până la unul dintre sediile companiei municipale de transport EMT (Empresa Municipal de Transportes de Madrid) unde au participat la sărbătorirea a 75 de ani de la înfiinţarea acestei companii de stat.

În călătoria lor cu autobuzul electric, regii au fost însoţiţi de primarul Madridului, Jose Luis Mariínez-Almeida, şi de titulara Transporturilor, Raquel Sánchez.

“Oamenii erau total surprinşi de prezenţa regilor, însă apoi se relaxau şi începeau să discute cu ei şi să-şi facă poze”, a declarat presei primarul capitalei Martinez-Almeida.

Pe durata traseului, primarul i-a informat pe regi că flota este formată din peste 2.000 de vehicule electrice. “2.096, mai exact”, a precizat don Felipe.

La final, angajaţii companiei i-au ovaţionat pe regele Felipe şi pe soţia sa Letizia și au făcut împreună o fotografie de grup, mai notează EFE, citată de Agerpres.

Vizita intervine după ce în 2018 regele Felipe al VI-lea a parcurs cu metroul o porţiune din traseu la Madrid, pentru a marca o sută de ani de când operează acest mijloc de transport subteran.