1.9 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 1:33
No menu items!

UPDATE Percheziții în Vama Petea, din Satu Mare. Mii de certificate false, emise în centrul de vaccinare

spot_img

UPDATE ORA 12.00: Anchetatorii au descoperit la una dintre perchezițiile efectuate, marți, câteva zeci de mii de euro, precum și certificate de vaccinare atât în alb, cât și completate.

În jur de 50 de persoane vor fi duse, în această după-amiază, la audieri, la sediul DNA din Oradea.

Din primele informații, se pare că medici și asistente ar fi emis certificate false de vaccinare. Doritorii mergeau la centru și primeau documentul care atesta vaccinarea, în ciuda faptului că serul nu le era administrat, plătind între 200 si 300 de euro pentru un certificat.

Știrea Inițială:

Procurorii anticorupție efectuează, marți, percheziții în 13 locații din județele Bihor și Satu Mare, într-un dosar privind falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID. Peste 2.000 de certificate ar fi fost falsificate în centrul deschis la Vama Petea.

Direcția Națională Anticorupție a transmis că cercetările vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Perchezițiile de astăzi au loc la domiciliile mai multor persoane, precum și la Vama Petea, unde funcționează un centru de vaccinare, din mai, deschis de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Județean.

Potrivit unor surse judiciare, peste 2.000 de certificate de vaccinare ar fi fost falsificate în centrul deschis la Vama Petea.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Persoanele vizate de anchetă vor fi audiate, marți, la sediul DNA Oradea.

                                                                                                                    Adina Silav