16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:33

Vasile Dâncu: Creșterea economică a României, bună doar pentru statistici

spot_img

Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei, vicepremierul Vasile Dâncu, este de părere că, în România, creşterea economică este una fără dezvoltare, cu care „ne împăunăm în statistici”, consumă resurse şi dă senzaţia unei dinamici pozitive, însă nu foloseşte la nimic.

Avem creştere economică „cu care ne împăunăm în statistici, dar este creştere fără dezvoltare, iar o creştere fără dezvoltare nu foloseşte oamenilor şi nu foloseşte viitorului, este o creştere care consumă, mai degrabă, consumă resurse şi dă senzaţia unei dinamici pozitive, dar de fapt nu foloseşte la nimic”, a spus Dâncu, citat de Mediafax, la un eveniment de lansare a unei platforme de dialog pe tema dezvoltării din zonele rurale, organizat de reprezentanţa Comisiei Europene al Bucureşti.

Dâncu a mai spus că anul acesta este unul de cotitură, care nu va putea să schimbe ţara, însă poate să schimbe direcţia. „Cred că este un an de cotitură acest an, care nu va putea să schimbe România pentru că o ţară nu se poate schimba într-un an, dar poate să schimbe direcţia, poate să adune noi energii pentru un proiect şi acesta este proiectul pe care îl visez eu pentru zona dezvoltării civilizaţiei rurale nu numai comunităţilor rurale”, a spus Dâncu.

Vicepremierul a mai spus că în acest moment este necesară o strategie naţională, care să fie model în Europa pentru dezvoltarea zonelor rurale, având în vedere că România este ultima „civilizaţie rurală”. Dâncu consideră că o parte din bugetul de stat trebuie redirecţionat spre educaţie şi sănătate, pentru dezvoltarea comunităţilor rurale. „Trebuie să aducem resurse la resursele pe care le aduce Comisia Europeană şi Banca Mondială, să direcţionăm bugetul României într-o mare măsură în următorii ani prin educaţie, prin sănătate, prin celelalte forme de dezvoltare a comunităţilor rurale”, a afirmat Dâncu.

Valeriu Motoc