11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 2:44

Încă 21 de polițiști români, în misiune în Franța

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, s-a întâlnit luni cu cei 21 de polițiști români care vor pleca în Franța, unde participă la o nouă misiune de cooperare în domeniul ordinii publice.

Ministrul afacerilor interne le-a cerut polițiștilor să-și respecte cu responsabilitate mandatul și să reprezinte cu cinste Poliția Română, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și România.

Este o misiune importantă și dificilă, cu atât mai mult în actualul context, când în Franța sunt menținute măsurile speciale după atentatele teroriste. Vă asigur de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, al atașatului de afaceri interne care se află la Paris și rămânem în contact permanent. Vă urez ca misiunea dumneavoastră să fie un real succes și să vă întoarceți cu bine acasă!“, le-a transmis Petre Tobă celor 21 de polițiști români.

Misiunile desfășurate în comun cu polițiștii francezi au început în 2012, reprezentând o contribuție importantă a Poliției Române în privința misiunilor de reprezentare internațională.

Cea de-a IX-a misiune care începe astăzi se va încheia la sfârșitul lunii ianuarie 2016. Alături de acești 21 de polițiști, în Franța, își mai desfășoară activitatea, în alte misiuni coordonate de autoritățile franceze, alți 16 ofițeri români din MAI.