36.1 C
București
miercuri, 28 iulie 2021 - 14:37

Valeriu Zgonea, de la lăcătuș-mecanic la Senior Business Analyst

spot_img

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, se prezintă pe contul său de pe rețeaua profesională LinkedIn drept ”senior business analyst”, în regim de free-lancer, începând cu septembrie 2017.

Fostul ”vice” al PSD a fost în centrul atenției din cauza CV-ului public, din care a ascuns faptul că a fost lăcătuș-mecanic. Oficial, în CV, Zgonea arată doar că a făcut Facultatea de Căi Ferate – Drumuri și Poduri, pe care a absolvit-o în opt ani. În interviuri, acesta a explicat că a făcut facultatea la seral și că a muncit ca lăcătuș-mecanic.

De asemenea, în CV-urile oficiale, Zgonea arată că a terminat facultatea în 1993, iar la capitolul Experiență profesională include poziția de ”inginer stagiar” între 1990 și 1993, fapt imposibil pentru cineva care nu a absolvit cursurile facultății.

Pe același cont de LinkedIn, Zgonea se prezintă și ca Senior Political Adviser, fără vreo referire la vreo firmă de consultanță, ceea ce înseamnă că funcționează tot în calitate de independent.

Zgonea a fost președinte al Camerei Deputaților între 2012 și 2016, când a fost exclus din PSD.

Neîndemânarea lui Zgonea în utilizarea rețelelor de tip Social Media a mai ieșit la iveală în iulie, când a publicat un comentariu neadecvat la o postare a lui Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei și al Mediului de Afaceri.

T.S.