Adrian Țuțuianu: Am plecat cu lacrimi în ochi. Liviu Dragnea a vrut să plec

Fostul ministru al apărării, Adrian Țuțuianu, a relatat ce s-a întâmplat în ziua în care și-a prezentat, obligat, demisia dând de înțeles că Liviu Dragnea a vrut ca el să plece.

Adrian Țuțuianu a spus, în emisiunea „100 de minute”, moderată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că Liviu Dragnea este cel care a vrut să plece din funcția de ministru, deși Guvernul știa problemele financiare ale MApN. „Îmi reproșez un singur lucru: că nu l-am sunat pe premierul Mihai Tudose. M-a chemat la Palatul Victoria, alături de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa. Premierul mi-a spus că președintele partidului, Liviu Dragnea, i-a cerut să rezolve cumva această problemă. Mi-a sugerat că dacă eu nu plec, va trebui să mă demită. I-am spus să îmi dea două coli de hârtie. Mi-am scris demisia și am plecat. Comunicatul pe care eu l-am publicat pe site-ul MAPN a fost trimis și la Guvern, înainte ca el să fie pe site la noi.

Țuțuianu a mărturisit că nu credea să se ajungă la o demisie de la așa ceva. „Nu știu dacă aștepta cineva un pretext ca să fiu demis. Eu nu am vrut să mă demită nimeni”, a spus fostul ministru.

El a negat vreo apropiere față de Klaus Iohannis, subliniind că a colaborat doar instituțional. „Nu am avut nicio apropiere de președintele României. Am avut doar întâlniri instituționale. Am vorbit, o dată, la cererea mea, despre proiectul de înzestrare a Armatei, am vorbit o oră și jumătate. Tot ce am făcut i-am spus premierului Tudose. Mi s-a părut că era normal ca analiza activității mele să fie făcută cu calm. Am o anumită frustrare. Am plecat cu lacrimi în ochi de la minister și cu amărăciune”, a spus Adrian Țuțuianu la Antena 3.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU