17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 17:58

Val de eliberări. Pedepsele pentru Alina Bica şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, suspendate

spot_img

Magistraţii Curții Supreme au decis să suspende pentru fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, pedeapsa de 4 ani cu executare, după ce avocaţii acesteia au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători. Condamnat tot la 4 ani, în acelaşi dosar, va fi eliberat şi Şerban Pop.

Magistraţii instanţei supreme au decis să suspende pentru fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, pedeapsa de 4 ani cu executare, după ce avocaţii acesteia au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători. Condamnat tot la 4 ani, în acelaşi dosar, va fi eliberat şi Şerban Pop.

Magistraţii Instanţei supreme au dispus suspendarea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare a fostei şefe DIICOT, Alina Bica, după ce apărătorii săi au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ. Aceeaşi soluţie a fost dispusă şi pentru fostul şef ANAF, Şerban Pop, condamnat tot la 4 ani de închisoare, în acelaşi dosar.

Termenul pentru judecarea contestaţiei în anulare formulate de Alina Bica este 21 ianuarie, când va trebui să se prezinte.

Deciziile au fost luate de Completul 2 de 5 judecători de la instanţa supremă, format din Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, este judecat de tot Completul 2.

Decizii similare au fost pronunţate şi miercuri noapte. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători, drept urmare au fost puşi în libertate Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova.