16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 9:09
No menu items!

Vaccinurile împotriva tuberculozei și a hepatitei B, incluse în schema obligatorie pentru copii, nu se mai găsesc în țară

spot_img

România se confruntă cu o criză de vaccinuri împotriva tuberculozei și a hepatitei B. Este vorba despre vaccinuri incluse în schema obligatorie pentru copii. Dacă până acum câteva săptămâni se mai găseau doze de BCG în București, în prezent, criza acestor vaccinuri s-a extins la nivel național. 

Ministerul Sănătății spune că cele două vaccinuri sunt în curs de achiziționare, dar va mai dura până vor ajunge efectiv la medicii de familie, iar copiii să poată fi astfel imunizați.

 Peste 400.000 doze de vaccin BCG urmează să fie cumpărate, potrivit Ministerului Sănătății

Aceste vaccinuri trebuie făcute copiilor imediat după naștere.

Într-o adresă a DSP Iași, către toți medicii de familie, se arată că instituția mai are în stoc doar 155 de doze de vaccin contra hepatitei B și că nu are informații privind repartiția altor doze de către Ministerul Sănătății. În acest context, DSP Iași le transmite medicilor de familie să ia în calcul situația în care acest vaccin nu va mai fi disponibil în maternitate și să practice o schemă de vaccinare temporară.

Totodată, atunci când vaccinurile vor fi achiziționate, ele vor fi administrare imediat copiilor.