24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:45
No menu items!

USR vrea la guvernare, dar tot cu condiții: „PNL să se hotărască – ori cu USR, ori cu PSD”

spot_img

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunțat, miercuri după-amiază, că în momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi că nu mai negociază cu PSD, reprezentanţii Uniunii sunt dispuşi să înceapă discuţiile în acest sens.

„USR nu a primit până acum nicio invitaţie din partea PNL şi UDMR de a se aşeza la masă pentru refacerea coaliţiei. Decizia publică a PNL este aceea de a căuta susţinere pentru un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă. Asta e decizia comunicată şi de PNL, de preşedintele PNL şi de liderii PNL. PNL trebuie să decidă: ori cu USR, ori cu PSD. Noi aşteptăm un semn. Decizia este la PNL, însă trebuie să fie o decizie clară şi asumată. Trebuie să punem capăt acestor discuţii, acestor ştiri pe surse, acestui bombardament de informaţii: că ne vedem, că nu ne vedem. În momentul în care se hotărăsc să nu mai negocieze cu PSD şi se decid că vor refacerea coaliţiei, ne vom vedea şi vom vedea în ce condiţii refacem această coaliţie”, a spus liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.

Nicolae Ciucă a declarat și el, miercuri, că mandatul său este de a negocia susținerea de către USR li PSD a unui guvern minoritar din care niciuna dintre formațiuni să nu facă parte, ci doar PNL și UDMR, dar a admis că există toate șansele ca aceste decizii să se schimbe până sâmbătă, când este termenul de depunere a programului său de Guvernare în Parlament.

Marilena Nedelcu