2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:50
No menu items!

Nicolae Ciucă nu își depune mandatul: “Tot timpul există șanse. Nu am închis ușa negocierilor către absolut nimeni”

spot_img

Premierul desemnat Nicolae Ciucă nu își depune mandatul și va merge în Parlament după termenul de sâmbătă noapte, când trebuie să depună programul de guvernare și lista de miniștri. Chiar dacă pare că în acest moment negocierile PNL s-au blocat, Ciucă susține că are șanse să le finalizeze până sâmbătă: “Avem, în continuare, în analiză toate elementele de negociere, urmând să continuăm întreg acest proces de negociere. Tot timpul există şanse”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat că îşi va “juca şansa până la capăt” şi nu-şi va depune mandatul, menţionând că în negocieri “nu este închisă uşa către absolut nimeni” şi până sâmbătă, când este termenul limită, va depune în Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului Ciucă.

Nu este închisă uşa către absolut nimeni, noi continuăm să negociem, continuăm să discutăm şi să avem o soluţie finală. Îmi voi juca şansa până la capăt. În acest moment, mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată şi decisă, dacă o să fie cazul. Aici cred că pot să avansez o dată, nu mai târziu de vineri, din punctul meu de vedere, este ultima zi când putem să avem acest BPN”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat de faptul că el are mandat de a cere susținere pentru un guvern minoritar PNL-UDMR, în timp ce atât USR, cât și PSD, și-au exprimat dorința de a intra la guvernare, Ciucă a precizat: “Pot să înţeleg foarte bine aceste tehnici de negociere, motiv pentru care daţi-ne voie să le folosim şi noi pe ale noastre”.

Marilena Nedelcu