16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:11
No menu items!

USR PLUS, fără PLUS în denumire. Moșteanu: „O decizie pe fondul unei emoții puternice”

spot_img

Decizie importantă după Congresul USR PLUS, câștigat de Dacian Cioloș. Denumirea formațiunii nu va mai conține și denumirea partidului PLUS, condus până acum de Cioloș. Purtătorul de cuvânt al USR PLUS a anunțat că în actele publice, formațiunea va purta denumirea USR.

A fost o decizie din punctul meu de vedere nu neapărat necesară. A fost multă emoție în acest week-end și în alegerile astea. Orice Congres și orice campanie internă aduce multă emoție și poziționează oamenii în tabere. Eu sper să ștergem cu buretele liniile de demarcație dintre USR și PLUS cât mai repede. În comunicare vom folosi practic ce simbol vrem noi și ce nume vrem noi, așa cum se face întotdeauna, dacă hotărâm mâine că facem sigla verde, o putem face verde”, a spus Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt la USR PLUS.

Dacian Cioloș, fondatorul PLUS, a câștigat alegerile pentru șefia USR PLUS, cu puțin peste 50%, contracandidatul său, Dan Barna, fost președinte al USR, având 49,1% din voturile membrilor USR PLUS.

Ionuț Moșteanu a precizat că în continuare se va lucra „umăr la umăr” cu toată conducerea partidului.

„Nimeni nu intră în politică pentru o viață ușoară, cu atât mai mult nu ia conducerea unui partid, sperând că o să fie o viață ușoară. Dar dincolo de asta, noi vom lucra umăr la umăr în Biroul Național împreună cu noul președinte, ca să facem ce trebuie”, a mai spus Ionuț Moșteanu.

                                                                                                      C.D.