8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 2:25

Directorii spitalelor, îngroziți de incendiul în care au murit 7 oameni. Șeful Spitalului Sibiu:”Da, hai să extindem ATI-ul şi să fim Constanţa doi!”

spot_img

Tragedia de la Constanța i-a băgat în sperieți pe directorii de spitale. Noul șef de la Spitalul de Urgență Sibiu nici nu se gândește să extindă capacitatea Secţiei ATI pentru pacienţii cu COVID-19, iar personalul medical a fost instruit, din nou, de către pompieri.

Întrebat dacă nu mai poate mări numărul de paturi ATI pentru bolnavii cu COVID-19, noul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Daniel Chelcea, a răspuns:”Ba da, hai să extindem ATI-ul şi să fim Constanţa doi!”. “Lucrăm cu o infrastructură care este aşa cum e. Un pat de ATI consumă aproape doi kilowaţi”, spus acesta.

Daniel Chelcea a precizat, pentru Agerpres, că în momentul de faţă, dacă ar extinde capacitatea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienţii cu COVID-19, ar risca să aibă loc un incendiu ca la Constanţa, din cauză că toate instalaţiile nu au fost proiectate în aceste clădiri vechi pentru a face faţă unui consum foarte mare de curent electric.

Mai mult, luni, în prima zi de muncă ca director general al SCJU Sibiu, Daniel Chelcea, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), i-a chemat pe cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ca să instruiască din nou personalul medical din secţiile de Urgenţă, ATI şi Infecţioase, unde sunt trataţi bolnavii cu COVID-19.

Şapte persoane au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.                                                                                                           

                                                                                                                 Adina Silav