20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:36

USR-PLUS, congres doar cu vaccinați. Barna se întoarce cu fața la Biserică și cere implicare în campania de vaccinare

spot_img

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, vineri, că este momentul ca Guvernul să discute foarte clar cu Biserica Ortodoxă Română, pentru un parteneriat, astfel încât preoții să se implice în campania de vaccinare. Barna a prezentat şi un scenariu sumbru, precizând că în cazul în care campania de vaccinare nu va fi impulsionată, atunci trebuie luate măsuri care să îi vizeze pe românii nevaccinați, precum limitarea accesului în spațiile neesențiale, precum mall-urile. Liderul USR PLUS a mai făcut această afirmaţie şi săptămâna trecută, care de altfel a generată o serie de nemulţumiri.

”Haideți să scoatem capul din găleată și să acceptăm că copiii noștri sunt mai buni decât noi la să se uite pe telefon și accesul la informație pervertită le este mult mai la îndemână decât credem noi”, spunea recent Dan Barna făcând referire la proiectul de lege privind introducerea educației sexuale în școli, dar când vine vorba de procentul mic al persoanelor vaccinate, liderul USR PLUS Dan Barna se întoarce cu faţa la Biserica Ortodoxă.

Acesta a declarat, luni, că va propune la nivelul guvernului un parteneriat cu Biserica Ortodoxă pentru campania de vaccinare. ”Dacă Grecia a făcut acest lucru, cred că este posibil, că acest mesaj e timpul să fie dat, ca românii să afle pe o cale alternativă la fel de credibilă cât de important e să ne vaccinăm”, a declarat vicepremierul Barna, adăugând că ”această campanie de vaccinare trebuie să redevină activă, funcțională”.

“Avem câteva mari orașe unde lucrurile arată mai bine, dar în România profundă nu stăm deloc bine. 30% e prea puțin. Trebuie să urcăm. Un procent generos ar fi peste 50%, dar suntem încă departe. Pe toate canalele, prin prefecți, prin primari, prin asociații civice trebuie să le transmitem oamenilor să se vaccineze”, a precizat liderul USR-PLUS.

De altfel, el a precizat că USR – PLUS a luat deja măsuri pe plan intern, iar la congresul alianței vor avea acces doar delegații vaccinați. 

Despre posibilele restricţii pentru românii care nu sunt vaccinaţi, precum limitarea accesului în spaţiile care nu sunt esenţiale, cum ar fi mall-urile, Dan Barna a mai făcut referire şi săptămâna trecută, atunci când a şi fost criticat de premierul Florin Cîţu.  „Am plecat cu impresia de la coaliție că toate scenariile ramân acolo”, a spus Cîțu, vineri, adăugând că „nu are sens să comentăm scenarii. Eu m-am obișnuit să vin să vă spun ce decizii s-au luat. Așa sunt multe scenarii, hai să vedem deciziile pe masă”. Premierul a recunoscut, totuși, că sunt luate în calcul propuneri care vin și cu stimulente, și cu restricții.

Roxana Toma