10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 1:40

PSD îi cere lui Florin Cîţu să se retragă din Guvern

spot_img

PSD îi cere premierului Florin Cîţu să facă un pas în spate şi să-şi delege atribuţiile de premier, conform legislaţiei în vigoare, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie. Potrivit PSD, în acest fel, guvernarea ar sta departe de „scandalul uriaș” generat de lupta pentru putere din PNL, iar premierul nu ar mai folosi fonduri publice pentru campania sa.

“PSD solicită premierului Florin Cîțu să facă un pas în spate și să-și delege atribuțiile de premier, conform legislației în vigoare, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie. Delegarea atribuțiilor de premier către un alt membru al guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut de alți premieri ai României. Nu credem că președintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare.

PSD consideră că aceasta este o soluție care ține departe guvernarea de scandalul uriaș generat de lupta pentru putere din PNL.

Scandalul „Cîțugate”, în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, precum și pelerinajul la Palatul Victoria al primarilor PNL pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului pentru șefia partidului constituie dovezi temeinice că premierul Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv, afectând astfel în mod deosebit de grav interesele comunităților locale tăiate de pe lista rectificării bugetare”, arată reprezentanții PSD într-un comunicat de presă. 

Raluca Dan