27.1 C
București
miercuri, 25 mai 2022 - 18:19
No menu items!

Ursula von der Leyen: Pandemia și incertitudinea nu s-au terminat

spot_img

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri, în Parlamentul European de la Bruxelles, că pandemia de coronavirus şi incertitudinea pe care aceasta o aduce nu s-au terminat şi că europenii „suferă în continuare” şi trăiesc „o perioadă de anxietate puternică”, transmite Agerpres.

În discursul său, Von der Leyen a insistat asupra nevoii de a crea o „Uniune Europeană a sănătății”, motiv pentru care propune întărirea Agenţiei Europene a Medicamentelor şi a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, precum şi crearea unei agenţii europene pentru cercetare şi dezvoltare avansate în domeniul biomedical.

„Prioritatea noastră este să trecem împreună prin această probă”, a spus Ursula von der Leyen în primul său discurs despre starea Uniunii, susţinut în plenul PE.

Ea a spus că UE trebuie să continue să protejeze vieţile oamenilor şi bunurile lor, acesta fiind „cel mai important lucru”.

Ursula von der Leyen a anunţat că propune organizarea unui summit global al sănătăţii care să aibă anul viitor în Italia.

Preşedinta CE a salutat „forţa” de care au dat dovadă europenii în ultimele şase luni şi le-a mulţumit medicilor şi infirmierilor, precum şi tuturor celorlalţi lucrători din prima linie, „care şi-au asumat riscuri pentru noi toţi”.