7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:09
No menu items!

UPDATE. FOTO. Grav accident rutier în Bulgaria: patru români au murit și cinci sunt grav răniți

spot_img
  • UPDATE

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, după accidentul din Bulgaria, în care au murit patru cetăţeni români, că la nivelul Guvernului au fost făcute demersuri pentru a asigura îngrijire medicală românilor răniţi, iar elicoptere SMURD se deplasează spre Bulgaria pentru a îi aduce pe aceştia în România, la Spitalul Floreasca din Capitală.

„M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune! La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai buna îngrijire medicală”, a arătat  Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului României.
 
El a mai spus că „un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi”.
 
„Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri. Instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire. Le doresc sănătate multă românilor răniţi în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a completat premierul.

Un grav accident a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo – Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Patru români au murit în accident, a anunțat sâmbătă Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). În autocarul înmatriculat în România se aflau 25 de pasageri, 7 cetățeni turci și restul români. Alți cinci pacienți români care se află internați în spitalul din Veliko Tarnovo vor fi transferați cu elicoptere SMURD la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Antena 3 că mai multe elicoptere vor aduce cinci pacienți români internați în acest moment în spitalul din Veliko Tarnovo: „Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10:50 pentru cei 5 pacienți. Patru elicoptere îi vor aduce în România pe cei cinci pacienți. Toți vor veni la Floreasca”.

Autocarul cu 25 de pasageri, se îndrepta spre România, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii şi şoferul acestuia tocmai ieşiseră din maşină şi au supravieţuit, notează Agerpres.

Potrivit primelor informaţiilor, autocarul era condus de un cetăţean turc.

Secţiunea de drum a fost temporar închisă, până după-amiază. Poliţia, pompierii şi echipele de intervenţie se află la faţa locului.

Cei doi şoferi au fost reţinuţi, iar ancheta va fi preluată de Serviciul Naţional de Investigaţii din Bulgaria. 

Raluca Dan