19.9 C
București
joi, 11 august 2022 - 5:02
No menu items!

Ministrul Muncii anunță majorări salariale din august. Cine va beneficia de ele

spot_img

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat sâmbătă că vor fi majorări salarile, din luna august, pentru sectorul bugetar, precizând că de creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor şi cei ai Institutului Naţional de Statistică (INS). 

Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021„, a declarat Marius Budăi la Antena 3. 
 
El a fost întrebat şi despre o majorare salarială pentru funcţionari din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor şi INS. 
 
„Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din Ministerul Culturii şi din Ministerul Transporturilor”, a explicat ministrul Muncii.
 
Întrebat care este impactul bugetar al acestor măsuri, Marius Budăi a explicat: „S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”.
 
Raluca Dan