15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:09
No menu items!

Românii nu vor în Armată. Nicolae Ciucă, despre recrutarea voluntarilor: „Demersul nu și-a atins obiectivul”

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, după participarea la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti, județul Vrancea, că demersul Ministerului Apărării Naționale de recurtare a rezerviștilor voluntari nu și-a atins scopul. 

Întrebat despre rezultatele recrutării rezerviștilor voluntari, Ciucă a declarat că „este nevoie de mai multă comunicare și mai multă prezentare a tot ceea ce înseamnă un astfel de demers”. 

„Din discuțiile avute  -primul demers, pe primul proiect de lege, numărul a fost absolut mic față de estimările pe care le aveam. S-au produs modificările legislative în sensul motivării celor care ar putea să opteze. În momentul de față există un număr de 3-4 ori mai mare decât cel care se realizase în prima formă a legii, el nu și-a atins obiectivul și, din ceea ce am discutat, este nevoie de mai multă comunicare și mai multă prezentare a tot ceea ce înseamnă un astfel de demers, care sunt beneficiile, activitățile, modalitățile de a putea să te înscri la un astfel de statut”, a declarat Nicolae Ciucă în conferința de presă organizată la finalul evenimentului de la Mărășești. 

Raluca Dan