18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:14
No menu items!

Unul dintre agenții reținuți la Pitești a fost suspendat din Poliție, cel de-al doilea a cerut să se pensioneze imediat după reținere

spot_img

Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a anunțat marti printr-un comunicat de presă că polițistul Daniel Drăghici a fost suspendat din Poliție pe perioada măsurii arestării preventive. Cel de-al doilea polițist care a participat la imobilizarea care a dus la moartea unui om și care a fost și el arestat preventiv, a cerut să se pensioneze.

Comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș:

Urmare a comunicării de către Tribunalul Argeș a mandatelor de arestare preventivă, prin care s-a dispus arestarea preventivă a doi agenți de poliție, precizăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de poliție s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive.

Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale.

În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de poliție a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie, se mai arată în comunicat Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.