18.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022 - 17:05
No menu items!

Comisie pentru anchetarea raportărilor COVID. Vlad Voiculescu va fi chemat pentru explicații

spot_img

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a anunțat marți, la Parlament, înființarea unei comisii care va ancheta toate datele pandemiei, de la numărul de cazuri, testările făcute, până la numărul morților de Covid-19.

Alexandru Rafila susține că ultimele declarații ale fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susținute și de o parte a membrilor USR-PLUS, „au creat confuzie în spațiul public”.

„Noi considerăm că o astfel de comisie este foarte utilă și sperăm ca cei de la USR-PLUS să sprijine această inițiativă în sprijinul transparenței pe care o clamează pentru că scopul acestei comisii nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației încât oamenii să-și poată repune încrederea în autorități, în sistemul de sănătate și să putem trece în mod responsabil, împreună, peste această pandemie”, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila.

El a adăugat că fostul mnistru Vlad Voiculescu poate fi chemat să clarifice informațiile privind raportările false ale deceselor de COVID, pe care susține că le investiga atunci când a fost demis.

Emanuel Stan