3.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 10:38
No menu items!

Vlad Voiculescu dezvăluie că se ascund în continuare cifrele deceselor Covid

spot_img

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, că autoritățile ascund în continuare cifrele deceselor de Covid-19.

“O să îl rog pe domnul ministru interimar, care este şi prim-ministru, să revadă metotologia făcută de partidul domniei sale cu privire la raportarea deceselor. Investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentală între cifrele raportate şi cele reale”, a precizat Voiculescu.

Fostul ministru a menționat că era un grup de lucru la Ministerul Sănătății, care avea în atenție metodologia de raportare, însă activitatea acestui a fost suspendată.

El îi recomandă premierului să urmărească și situaţie Unifarm, “cel mai mare jaf al pandemiei”.

“Mi-e teamă pentru oamenii din ţara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor. Mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem care aşteptau o schimbare de multă vreme. Aveam experienţa din 2016 şi totuşi am găsit vulnerabilităţi şi probleme infricoşătoare. Vulnerabilităţi la instituţii centrale şi din teritoriu, acestea vorbesc despre neputinţa coordonării, a unui sistem de a-şi servi cetăţeni. Aceste vulnerabilităţi nu sunt ale unui ministru, ci ale unui sistem. Ai nevoie de timp, de oameni, de procese, de mentalitate”, a subliniat fostul ministru al Sănătății.