Unde poți consuma cea mai scumpă cafea din lume / VIDEO

Deja celebra Kopi Luwak – care poate fi savurată și în București în schimbul a peste 200 de lei/ceașcă – nu mai este cea mai scumpă cafea din lume. Noul sortiment este făcut din boabe parţial digerate de elefanţi, iar prețul unei căni pornește de la 50 de dolari.

Cea mai scumpă cafea din lume se fabrică în Triunghiul de Aur din Thailanda, o regiune care este cunoscută şi pentru exportul ilegal de opiu. Afacerea îi aparţine unui canadian de 44 de ani, Blake Dinkin, care produce aici cafea Black Ivory.

Acest sortiment de cafea este obținut din boabele parţial digerate de stomacul elefanţilor. Procedura seamănă cu aceea pentru fabricarea Kopi Luwak, rezultat după digestia civetelor (pisica indoneziană).

Blake Dinkin susține că produsul lui este mai bun decât Kopi Luwak, pentru că elefanţii, spre deosebire de civete, sunt ierbivori. Asta înseamnă că în stomacul lor are loc procesul de fermentaţie, care este bun pentru cafea, pentru că o face mai puţin amăruie. De fapt, susține el, gustul acestei cafele foarte slabe este de fructe și ciocolată.

Iată cum se obţine această cafea: boabele Arabica, culese de pe anumite dealuri din nordul Thailandei, sunt amestecate cu fructe şi date elefanţilor pentru a fi mâncate. După aproximativ 3 zile ele sunt eliminate prin fecale şi culese, iar apoi spălate.

Boabele sunt foarte dificil de cules din fecalele de elefant, prin urmare durează foarte mult timp până se obţine cantitatea necesară pentru a putea produce o ceşcuţă. Acesta este şi unul din motivele pentru care este foarte scumpă.

Această cafea poate fi consumată doar în câteva hoteluri de 5 stele din Asia şi Orientul Mijlociu şi într-un singur local din Comfort, Texas, numit “The Elephant Story”.

NICIUN COMENTARIU