duminică, 29 noiembrie 2020 - 13:21

AVERTISMENT. Pâinea feliată conține aditivi alimentari

IPS Teodosie, oprit pentru controlul documentelor în drum spre Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului...

Bebeluș născut cu anticorpi pentru Covid-19, de o mamă infectată

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în martie când era însărcinată, a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva virusului,...

Europol: Polițist lovit cu mașina de „beizadeaua unei persoane de la Secretariatul General al Guvernului”

Poliţist lovit cu mașina de un șofer care staționa neregulamentar în zona Gării Obor. Imaginile publicate de Europol arată momentul în care poliţistul a...

Omul de afaceri Ioan Niculae, internat cu Covid în formă gravă

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, este internat, în stare critică, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Capitală, relatează Gândul....

Asociația pentru Protecția Consumatorului a analizat 52 de sortimente de pâine feliată, de la 19 producători și a concluzionat că 96% dintre sortimente NU respectă rețeta și conțin aditivi alimentari.

Specialiștii APC au analizat rețetele pâinii feliate și au identificat 18 tipuri de aditivi alimentari. Consumate pe termen lung, astfel de produse prezintă un risc crescut de apariție a unor afecțiuni medicale.

De asemenea, rețeta tradițională – făină, apă, drojdie, sare, nu este respectată de majoritatea producatorilor, relevă același studiu. Astfel, au fost identificate ingrediente care denaturează produsul – margarina, uleiul de palmier, făina de fasole, de soia, fibre de citrice, ș.a. La acestea, se adaugă conservanți alimentari (73% dintre produse), gluten (60% dintre produse), adaosuri de zahăr (56% dintre produse).

APC mai atrage atenția că aproape jumătate dintre sortimente nu specifică tipul de făină de grâu folosită la fabricarea pâinii. Aici, specialiștii recomandă să folosim doar sortimentele care conțin cele patru tipuri de ingrediente – făină neagră/făină integrală/făină graham, apă, drojdie și sare.

Românii mănâncă mai mult de jumătate de kilogram de pâine pe zi, aproape dublu faţă de media europeană, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Obiceiul alimentar se reflectă, inevitabil, în sănătatea populaţiei.

M.C.

Guvernul nu are bani pentru profesori, copii și pensionari, dar majorează sumele alocate rezerviștilor

Guvernul nu a majorat salariile profesorilor, pensiile și alocațiile pentru copii așa cum prevede legea, dar a adoptat, în şedinţa de vineri, proiectul de...

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19. Cine are prioritate la vaccin

Guvernul a aprobat în ședința de vineri seară strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus. Hotărârea de guvern stabilește care sunt categoriile prioritare la vaccinare:...

Vizită oficială a premierului și președintelui, la Staţia de comprimare gaze naturale Jupa, în contextul finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA- Faza I

Preşedintele Klaus Iohannis, însoţit de premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei, vizitează, sâmbătă, staţia de comprimare gaze naturale Jupa, din judeţul Caraş-Severin, în contextul...

Guvernul anunță că va lăsa credincioșii la slujbele de Crăciun în interiorul bisericilor

După scandalul dintre ÎPS Teodosie al constanței și Guvern, privind pelerinajul și slujbele pentru Sf. Andrei, Guvernul anunță, în plină campanie electorală, că va...

Doi bebeluși infectați cu coronavirus sunt internați la o maternitate din Timișoara

Doi bebeluși infectați cu coronavirus sunt internați la Maternitatea Bega din Timișoara. Este vorba despre un băiețel care are o lună și o săptămână...