20 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 17:23

Un pui de urs a fost salvat după ce a căzut de la înălțime

spot_img

O echipă de specialiști a salvat un pui de urs care s-a lovit după ce a căzut de la înălțime. Animalul a fost dus la Gradina Zoologică Sibiu, pentru îngrijiri medicale.

Potrivit IPJ Sibiu, incidentul s-a produs miercuri dup-amiază. O persoană a sunat la 112 și a anunțat că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un urs ar fi prins într-o capcană.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii specializați în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au găsit puiul de urs.

“Părea a fi o infracțiune de braconaj, dar s-a transformat într-o acțiune de salvare a unui pui de urs accidentat! Era un exemplar de urs brun, de aproximativ 3 kilograme, iar, în zonă, nu au fost descoperite capcane destinate capturării animalelor salbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia”, a precizat Poliția Română.

Deoarece era lovit la un picior, puiul de urs a fost transportat la Grădina Zoologică Sibiu pentru acordarea de îngrijiri medicale.