10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:45
No menu items!

Un prefect cere să fie demis după cazul ursului împuşcat: Nu suntem Tarzan sau Sandokan

spot_img

Cazul ursului împuşcat după ce a agonizat aproape 18 ore, fiind rănit în urma unui accident de circulaţie petrecut pe un drum judeţean din Harghita, crează tensiune între ministrul de Interne şi prefecţi.

În cadrul unei videoconferinţe pe care ministrul de Interne, Marcel Vela a susţinut-o cu toţi prefecţii din ţară, prefectul din Bistrița-Năsăud s-a declarat indignat de demiterea prefectului de Harghita căruia i s-a reproşat maniera in care a fost gestionată situaţia ursului rănit şi lăsat în agonie.

Prefectul Ovidiu-Victor Frenț i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela,

să-l demită și pe el din funcție,

pentru că nu ar fi putut să facă mai mult dacă ar fi fost în acea situație și a spus că pe legislația actuală prefecții nu se pot transforma în „Sandokan sau Tarzan”.

„Va rog sa ma demiteti si pe mine, nici eu nu as fi putut sa fac mai mult in aceasta situatie. Legislatia nu ne permite sa facem mai mult. Nimeni nu se poate apropia de un urs ranit fara sa isi riste viata, doar daca ne transformam, noi, prefectii in Sandokan sau Tarzan si ne luam sarcina sa tranchilizam ursul”, a zis prefectul de Bistrita-Nasaud in videoconferinta.

Ministrul de Interne a fost de acord în ceea ce priveşte legislaţia ambiguă, dar nu şi în cazul prefectului demis.

„Aveti perfecta dreptate, legislatia e neclara. Nu trebuie sa fiti nici Tarzan, nici Sandokan, important e sa respectam legea. Am discutat pentru anul viitor sa prindem in buget cursuri pentru fiecare judet astfel incat jandarmii sa fie autorizati sa foloseasca armele si tranchilizantele fara un medic veterinar care nu poate ajunge intr-un termen eficient.
Legat de prefectul de Harghita, o sa va spuna de ce l-am demis. Nu a fost corect cu dl secretar de stat Petcu si l-a anuntat ca nu stia de eveniment sambata seara”, a zis ministrul de Interne.