5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:18
No menu items!

Protest al părinților la o școală care a reangajat un profesor judecat și condamnat pentru agresarea elevilor

spot_img

Protest al părinților și elevilor, joi dimineață, față de întoarcerea la catedră a unui profesor de sport condamnat recent, cu suspendare, pentru purtare abuzivă şi care mai are pe rolul instanţei un alt dosar privind agresarea unor elevi, conform site-ului www.edupedu.ro.

Părinţii au declarat că se tem că bărbatul va continua să fie agresiv cu copiii lor, în timp ce conducerea Inspectoratului Școlar General spune că a recomandat conducerii școlii să nnu permită revenirea la catedra a profesorului până nu obține toate avizele de la medicina muncii. 

“M-au sunat şi primarul, şi directorul, mi-au spus (despre întoarcerea profesorului la catedră – n.r.). Din punctul meu de vedere, în acest moment, Maternik poate să intre în şcoală numai şi numai dacă are avizul de la medicina muncii. Medicina muncii înseamnă un medic care spune că e apt de a intra în sala de clasă, şi el o va spune dacă va spune şi psihologul sau psihiatrul. Medicul de medicina muncii ştie că acolo sunt probleme şi poate să ceară şi avize suplimentare – şi eu cred că le va cere, şi, în momentul în care medicul spune că nu poate să intre, nu o să intre în sala de clasă”, a afirmat Camelia Tabără, inspectorul general școlar.

Întrebată de ce profesorului în cauză nu i s-a desfăcut contractul de muncă, având în vedere condamnarea primită pentru purtare abuzivă, şefa Inspectoratului Şcolar a dat vina pe statutul cadrelor didactice, care este “extraordinar de permisiv”.

În luna martie, profesorul de educaţie fizică şi sport Vasile Maternik a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea a doi elevi, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, apelul profesorului fiind respins în septembrie.

În luna iulie, pe rolul Judecătoriei Năsăud a fost înregistrat un nou dosar în care Vasile Maternik este acuzat de purtare abuzivă de către alţi doi elevi, de data aceasta în proces constituindu-se ca parte civilă şi şcoala din comuna Şanţ.